110.36 € Veroton hinta: 89.00 €

H1z2z2-k solar aurinkopaneelin kaapeli, punainen, 4mm², 100m...

H1Z2Z2-K 4MM² 100M PUNAINEN SOLAR KAAPELI

1.12 € Veroton hinta: 0.90 €

H1z2z2-k solar aurinkopaneelin kaapeli, punainen, 4mm²...

H1Z2Z2-K 4MM² PUNAINEN SOLAR KAAPELI

173.60 € Veroton hinta: 140.00 €

H1z2z2-k solar aurinkopaneelin kaapeli, musta, 6mm², 100m...

H1Z2Z2-K 6MM² 100M MUSTA SOLAR KAAPELI

179.80 € Veroton hinta: 145.00 €

H1z2z2-k solar aurinkopaneelin kaapeli, punainen, 6mm², 100m...

H1Z2Z2-K 6MM² 100M PUNAINEN SOLAR KAAPELI

1.79 € Veroton hinta: 1.44 €

H1z2z2-k solar aurinkopaneelin kaapeli, musta, 6mm²...

H1Z2Z2-K 6MM² MUSTA SOLAR KAAPELI

1.85 € Veroton hinta: 1.49 €

H1z2z2-k solar aurinkopaneelin kaapeli, punainen, 6mm²...

H1Z2Z2-K 6MM² PUNAINEN SOLAR KAAPELI

126.73 € Veroton hinta: 102.20 €

CAT5E HF U/UTP 305M TIETOVERKKOKAAPELI..

CAT5E HF U/UTP 305M TIETOVERKKOKAAPELI

0.45 € Veroton hinta: 0.36 €

CAT5E HF U/UTP TIETOVERKKOKAAPELI..

CAT5E HF U/UTP TIETOVERKKOKAAPELI

121.52 € Veroton hinta: 98.00 €

CAT5E U/UTP 305M TIETOVERKKOKAAPELI..

CAT5E U/UTP 305M TIETOVERKKOKAAPELI

137.02 € Veroton hinta: 110.50 €

CAT5E U/UTP 305M ULKOASENNUS TIETOVERKKOKAAPELI..

CAT5E U/UTP 305M ULKOASENNUS TIETOVERKKOKAAPELI

0.42 € Veroton hinta: 0.34 €

CAT5E U/UTP TIETOVERKKOKAAPELI..

CAT5E U/UTP TIETOVERKKOKAAPELI

0.53 € Veroton hinta: 0.43 €

CAT5E U/UTP ULKOASENNUS TIETOVERKKOKAAPELI..

CAT5E U/UTP ULKOASENNUS TIETOVERKKOKAAPELI

178.56 € Veroton hinta: 144.00 €

CAT6 HF U/UTP 305M TIETOVERKKOKAAPELI..

CAT6 HF U/UTP 305M TIETOVERKKOKAAPELI

0.68 € Veroton hinta: 0.55 €

CAT6 HF U/UTP TIETOVERKKOKAAPELI..

CAT6 HF U/UTP TIETOVERKKOKAAPELI

176.08 € Veroton hinta: 142.00 €

CAT6 U/UTP 305M TIETOVERKKOKAAPELI..

CAT6 U/UTP 305M TIETOVERKKOKAAPELI
Näytetään 1 - 15 (Yhteensä 240. Sivuja 16.)

KAAPELIT JA JOHDOT

Kaapelit ja johdot ovat sähköenergian välityksen, asennustöiden ja tietoverkkojen erottamaton osa. Kaapeleita ja johtoja valmistetaan erilaisista eristysmateriaaleista ja erilaisista sähköjohdinmateriaaleista. Yleisimpiä sähköjohdinmateriaaleja ovat kupari ja alumiini. Johtojen eriste on käyttötarkoituksesta riippuen hyvin erilainen. Eristemateriaaleina ovat PVC, PE, kumi, polyolefiini ja polytetrafluorieteeni, ts. teflon. Halogeenittomasta kaapelista erittyy tulipalon yhteydessä savukaasuja, jotka ovat vähemmän myrkyllisiä ja syövyttäviä kuin PVC-kaapeleista erittyvät. Ne ovat syttymättömiä ja savunmuodostus on vähäistä. Rakennusmateriaaliasetus EU 305/2011 eli CPR luokittelee kaapelit paloturvallisuuden perusteella. Kaapelit luokitellaan seitsemään paloturvallisuusluokkaan (Aca-Fca), joista jokaisessa on kolme alaluokkaa (s savun kehittymisestä, d palavien pisaroiden esiintymisestä ja a happojen/syövyttävien palokaasujen esiintymisestä). CPR-luokituksen löytää tuotenimikkeistä ja erittelyistä.


Asennuskaapelit

Asennuskaapelit ovat sähkötöissä tärkeitä tarvikkeita. Asennuskaapelit välittävät sähkön kohteen eri osiin ja niitä käytetään katkaisinten, keskusten ja sähkölaitteiden liittämiseen. Yleisimmin käytettäviä asennuskaapeleita ovat MMJ, EXQ, XPJ, XPJ-HF ja NYM. Saatavana on sekä halogeenittomia että PVC-eristettyjä kaapeleita.

 

Asennusjohdot

Yleisimpiä asennusjohtoja ovat yksijohtiminen ML/H07V-U -kaapeli, ohutjohtiminen MKEM/H07V-K -kaapeli ja ohutjohtiminen halogeeniton MKEM-HF/H07Z-K -kaapeli. Pysyvään asennukseen asennusputkeen ja laitteiden sisäjohtoihin sekä keskuksissa, joiden enimmäisjännite on 1000 V.


Voimakaapelit ja maakaapelit

Voimakaapelit ja maakaapelit sopivat pysyvään asennukseen sisä- ja ulko-olosuhteissa. Voimakaapelien ja maakaapelien yhteisosa on niiden sopivuus maahan asennukseen ja lähinnä suuren virran ja sähkötehon välittämiseen. Kaapelit ovat vesitiiviit ja sopivat erittäin hyvin maanalaiseen asennukseen. Yleisimmin 1 kV:n pienjännitejakeluverkossa käytetään AXMK-, MCMK-, NYY- ja CYKY-kaapeleita. Paloturvallisuusmääräykset koskevat myös voimakaapeleita, joten tulee huolellisesti valita oikea CPR-luokitus.


Kumikaapelit

Kumikaapeli sopii mekaanista rasitusta vaativiin asennuksiin kuivissa, pölyisissä ja kosteissa paikoissa: kumikaapelien öljyn- ja kemikaalinkestävyys on hyvä.


Tietoliikennekaapelit

Tietoliikennekaapelit ovat oleellinen osa kiinteistöä. Kaapelin sijoitus voi vaikuttaa asumismukavuuteen ja -turvallisuuteen. Tiedonvälitys kiinteistöllä on tärkeää sekä töissä että kotona. Tietoliikennekaapelit mahdollistavat monentyyppisten järjestelmien, esim. tietoliikenne-, palohälytys-, antenni-, kulunvalvonta- ja monenlaisten äänijärjestelmien käytön. Kaapelien ominaisuudet paranevat vuosi vuodelta, tämä kehitys takaa vieläkin nopeamman tiedonsiirrot ja paremman paloturvallisuuden.


Tietokaapelit

Tietokaapeleita käytetään myös paikallis- ja kaupunkiverkoissa. Ulkoasennukseen tarkoitettujen tietokaapelien rakenne-ero riippuu käyttötarkoituksesta. Erilaisiin asennustapoihin on laaja valikoima ominaisuuksiltaan erilaisia ulkokaapeleita.


Saunakaapelit

Saunat ovat helposti syttyviä kohteita, jotka sisältävät paljon vahingollisia tekijöitä sähköjohdoille ja siitä seuraten ihmisten hengelle ja terveydelle, mutta myös saunalle itselleen. Siksi saunan sähköjohtojen asennuksessa tulee käyttää mahdollisuuksien mukaan asiantuntijoiden apua. Saunan johtojen tulee olla suunnitellut suurempaan kosteuteen ja korkeaan lämpötilaan. Tiloissa, joissa lämpötila nousee korkeisiin lukemiin, tarvitaan saunakaapelia SIHF-J.


Tekstiilikaapelit

Tekstiilikaapelit sopivat loistavasti valaistusprojekteihin, kun halutaan luoda retrovaikutelmaa, sillä aiemmin pääosa sähköjohdoista katettiin kankaalla. Tekstiilikaapelin sisällä on laadukas pyöreä, ohutjohtiminen kaapeli.


Osta kaapelit ja johdot Emiksonin verkkokaupasta.

Sähkökaapelien laatu on erittäin tärkeää. Älä säästä sähkötöiden laadusta. Muista myös, että sähkötyöt on parempi uskoa asiantuntijoiden tehtäviksi, jotta lopputulos vastaisi turvallisuusmääräyksiä. Emikson.fi tarjoaa edullisia sähköjohtoja, kaapeleita ja kaikkea sähkötöissä tarvittavaa johtavilta valmistajilta, kuten Elpar, NKT ja Prysmian.

Kaapelit myydään metritavarana ja leikataan tilattuun mittaan. Toimitus sisältää tuotteen mittaamisen, mittaan leikkaamisen ja mahdollisesti myös kaapelikelan hinnan. Painosta riippuen tilaus voidaan toimittaa myös kuormalavalla. Leikattua kaapelia ei voi palauttaa.

Laajasta tuotevalikoimastamme löydät kaiken tarvittavan. Tervetuloa sähköteknisten tuotteiden edulliseen ostopaikkaan! Kaapelien ja johtojen ostaminen Emikson.fi-verkkokaupasta on helppoa ja nopeaa!